Botanikai adatlapok

Botanikai adatlap tartalma

A nevezetes fának, fasornak otthont adó település minél pontosabb megjelölése, a fa, fasor GPS koordinátáinak megadása után műholdas térképen bejelölése.
Nevezéktani besorolás, morfológiai jegyek leírása az aktuális állapotnak megfelelően, növényvédelmi megfigyelések, madártani megfigyelések, javaslatok.
A nevezetes fához, fasorhoz kapcsolódó történetek, kordokumentumok, fotók, videók, irodalomjegyzék összegyűjtése.

A kitöltött adatlapot kérjük visszajuttatni a következő módon:

E-mail cím: civertan@civertan.hu

Tárgy: Nevezetes fák - Településnév

Csatolható: fotó, cikk, vagy a szerző saját oldalának az elérhetősége, ahonnan engedélyezi annak letöltését és felhasználását.

Egy e-mail-ben több dokumentum is küldhető, azonban mindig kérjük feltüntetni, hogy mely településeken végezték a felmérést.
Idézetek alkalmazásakor a szerzői jogi törvény szerint kell eljárni, az adatlapon feltüntetett adatok, információk hitelességéért az adatlap kitöltője és beküldője felel.
Az adatok beküldése önkéntes, az anyagokért honoráriumot nem fizetünk.

A szerkesztőség továbbra is várja azok jelentkezését, akik hosszabb távon, rendszeresen együttműködnének szerzőként.
Jelentkezéseket a civertan@civertan.hu címre várjuk, önéletrajz és motivációs levél becsatolásával.

Az így jelentkező szerzők és adatszolgáltatók adatait adatbázisunkban kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át, azonban forrásteremtő pályázatokon felhasználjuk, amennyiben a pályázaton szerződés becsatolását kérik, velük előszerződést kötünk.
Fentiek miatt minden esetben kérjük megjelölni, hogy 8, 6, illetve 4 órás elfoglaltság iránt is érdeklődik, vagy csak alkalmi, időszaki jelleggel szeretne részt venni a munkákban.

Letölthető adatlap dokumentum formátumban egyedi fák felméréséhez, fasorok, ligetek, stb. egyes kiemelt fáinak felméréséhez. >> Botanikai adatlap

Fasorok, ligetek, parkok, kertek stb. felmérésekor fontos jellemző a terület nagysága, a rajta található fák fajra és összes darabszámra vonatkozó információ is.
Ezen az adatlapon egyedileg kiemelt, védelemre alkalmas fákat nem tud jelenteni, ahhoz kérjük, hogy használja az egyszerűsített botanikai adatlapot (ld. fentebb.)

A kibővített adatlap fasorok, ligetek, kertek, parkok, stb. felméréséhez itt tölthető le: >> Botanikai adatlap fasorok, ligetek felméréséhez


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Kapcsolodó cikkek:

Magyar kastélyok és várak! Nemesi udvarházak és Paloták!Legfrissebb bejegyzések:
2016-10-07
Oláh Anna: Bolyai Farkas pónyik almafája
 | részletek
Johann bácsi a Bolyai-kertről azt mesélte, hogy: „Sok gyümölcsfa díszelgett benne, főleg pónyik alma. […] Egy szász tanító innen szedett ojtógallyakat, s minden kertben beojtotta a...
2016-09-13
Balaton (Heves megye!) idős hársa - a Szerelmesek fája
 | részletek
Balaton a források völgye. A falu legidősebb fája is egy forrás fölött él a település központjában. A polgármesteri hivatal épülete eredetileg a Grósz család rezidenciája volt,melyet az 1860-as...
2016-09-12
Arany János kőrisfa, Nagykőrös
 | részletek
Arany János kőrisfa (Fraxinus angustifolia subsp. pannonica) A nagykőrösiek életében a természeti értékek között kitüntetett helye van településünk névadó fájának, a kőrisnek. Nem véletlenül,...
»» minden bejegyzés

Bookmark and Share

Add to Google

eXTReMe Tracker
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.