Botanikai adatlapok

Botanikai adatlap tartalma

A nevezetes fának, fasornak otthont adó település minél pontosabb megjelölése, a fa, fasor GPS koordinátáinak megadása után műholdas térképen bejelölése.
Nevezéktani besorolás, morfológiai jegyek leírása az aktuális állapotnak megfelelően, növényvédelmi megfigyelések, madártani megfigyelések, javaslatok.
A nevezetes fához, fasorhoz kapcsolódó történetek, kordokumentumok, fotók, videók, irodalomjegyzék összegyűjtése.

A kitöltött adatlapot kérjük visszajuttatni a következő módon:

E-mail cím: civertan@civertan.hu

Tárgy: Nevezetes fák - Településnév

Csatolható: fotó, cikk, vagy a szerző saját oldalának az elérhetősége, ahonnan engedélyezi annak letöltését és felhasználását.

Egy e-mail-ben több dokumentum is küldhető, azonban mindig kérjük feltüntetni, hogy mely településeken végezték a felmérést.
Idézetek alkalmazásakor a szerzői jogi törvény szerint kell eljárni, az adatlapon feltüntetett adatok, információk hitelességéért az adatlap kitöltője és beküldője felel.
Az adatok beküldése önkéntes, az anyagokért honoráriumot nem fizetünk.

A szerkesztőség továbbra is várja azok jelentkezését, akik hosszabb távon, rendszeresen együttműködnének szerzőként.
Jelentkezéseket a civertan@civertan.hu címre várjuk, önéletrajz és motivációs levél becsatolásával.

Az így jelentkező szerzők és adatszolgáltatók adatait adatbázisunkban kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át, azonban forrásteremtő pályázatokon felhasználjuk, amennyiben a pályázaton szerződés becsatolását kérik, velük előszerződést kötünk.
Fentiek miatt minden esetben kérjük megjelölni, hogy 8, 6, illetve 4 órás elfoglaltság iránt is érdeklődik, vagy csak alkalmi, időszaki jelleggel szeretne részt venni a munkákban.

Letölthető adatlap dokumentum formátumban egyedi fák felméréséhez, fasorok, ligetek, stb. egyes kiemelt fáinak felméréséhez. >> Botanikai adatlap

Fasorok, ligetek, parkok, kertek stb. felmérésekor fontos jellemző a terület nagysága, a rajta található fák fajra és összes darabszámra vonatkozó információ is.
Ezen az adatlapon egyedileg kiemelt, védelemre alkalmas fákat nem tud jelenteni, ahhoz kérjük, hogy használja az egyszerűsített botanikai adatlapot (ld. fentebb.)

A kibővített adatlap fasorok, ligetek, kertek, parkok, stb. felméréséhez itt tölthető le: >> Botanikai adatlap fasorok, ligetek felméréséhez


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Kapcsolodó cikkek:

Nógrád megye várai könyv 2017 tavaszán jelenik meg
Legfrissebb bejegyzések:
2017-12-13
Mikebudai kocsányos tölgy
 | részletek
Közel 300 éves kocsányos tölgy. Helye: Mikebuda, hrsz: 0100/30; a törzs kerülete 5,5 m. ...
2017-09-27
A budafoki Ősök Fája
 | részletek
Budafok a bor és a pezsgő városa, a főváros egyik legkevésbé ismert városrésze, amely ennek ellenére sok érdekességet rejt. Mészkőbe vájt pincerendszert, barlanglakásokat, a hazai bor- és...
2017-09-27
Nevezetes fák, idős fák látványtérképen
 | részletek
A Civertan Grafikai Stúdió több tematikus látványtérképet készített az elmúlt évek során. 2018 nyarára tervezzük, ahogy az eddig műemlékes, nevezetes épületeket és személyeket bemutató színes,...
»» minden bejegyzés

Látványos, turisztikailag hasznos várostérképek a Civertan Grafikai Stúdiótól.

logó tervezés

Sikeres weboldalak, szép honlapok, olcsón
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.